DUBNOVÁ OCHUTNÁVKA

RODIČE A DĚTI HODNOTILI ROZDÍLNĚ

V dubnu hodnotili rodiče a děti dvě jídla úplně rozdílně.

Zatímco zeleninová polévka s quinoou chutnala všem, u ostatních pokrmů se často názory dětí a rodičů lišily.

Rodiče si moc chválili jak domácí masové kuličky z drůbežího masa v rajčatové omáčce s těstovinami, u nichž zejména ocenili nápad s kuličkami a al dente uvařené těstoviny, tak zeleninový talíř se salátkem z bílé fazole a kopečky zeleniny.

U dětí byl dojem z těchto dvou jídel jiný. První jídlo je neoslovilo ani vzhledem ani chutí. Omáčka se dětem zdála příliš sladká a ani maso jim moc nechutnalo. Salát se jim sice zdál barevně hezky namíchaný, ale zklamané byly z jeho chuti. První jídlo tudíž hodnotily známkou 3 a druhé známkou 2-, zatímco rodiče oběma jídlům udělili jedničky.

U Tilapie na másle s brokolicovým salátem s jablky hodnotili rodiče velmi dobrou chuť ryby, ale nebyli nadšeni z nevýrazného brokolicového salátu, který se jim zdál bez chuti a byli rozpačití i ze zvláštní kombinace s jablky. Zde se hodnocení rodičů a dětí vesměs shodovalo.

Rodičům i dětem velmi chutnal naředěný mošt, ale zároveň souhlasně upozorňovali na tentokrát velice přeslazený čaj.

Za Stravovací komisi Ivana Kovářová

 

Publikován: 10.5.2018

Vytvořil(a): Andrea Melzerová

  Kalendář